In 1972 ben ik mijn eigen praktijk voor fysiotherapie gestart. Ik heb dit jaren gecombineerd met de opvoeding van een zoon en een dochter. Ik kwam er door ervaring achter dat veel klachten meerdere oorzaken hebben, soms puur lichamelijk, maar vaak gerelateerd aan onderliggende psychische oorzaken. Naarmate mijn belangstelling vorderde voor het geestelijke (on)welzijn merkte ik dat ik kennis tekort kwam om iemand verder op weg te helpen. Dat heeft me doen besluiten om de Gestaltopleiding te gaan doen, omdat Gestalttherapie uitgaat van het lichamelijk gewaarzijn.

Door mijn vakkennis als fysiotherapeute en Gestalttherapeute ben ik in staat om iemand in zijn totaliteit te zien, iemand bewust te maken van zijn situatie en wat de beperkingen zijn om daar verandering in aan te brengen. Balans om het leven weer beter aan te kunnen, mensen met een chronische aandoening leren te integreren en zichzelf te ondersteunen.

Lichaam en geest zijn een. Ik vind het fascinerend om klachten te kunnen benaderen vanuit deze visie. Het blijft mij boeien hoe iemand functioneert, wat de belemmerende factoren kunnen zijn en begeleider te zijn in het herstellend proces. Persoonlijke benadering en individuele aanpak staan bij mij voorop.